sâmbătă, 5 martie 2011

O parte din vacanta de vara.

 Vara... .A fost un anotpim foarte frumos...am asteptat cu nerabdare sa vina vacanta...
Iata ca ia a venit,am fost impeuna cu prietenii la munte...etc..
Cel mai mult am stat pe strada cu prietenii...mei...ne-am distrat foarte mult...Ziua cand ne trezeam mancam
ceva in graba si ieseam repede pe strada...pe timpul zilei ne jucam remy,carti europolis etc....Iar noaptea...incepeam sa ne jucam  de-a ascunselea...aveam ascunzatorile noastre.....cum ar fi in maturi ,in flori,in copacii,dupa masinii,in remorca...dupa colt..dupa stalpi etc.Dar cel mai frumos era cand ne ascundeam in saci din remorca....era cam greu de gasit pana la urma cei care se puneau de mai multe orii si-au dat seama de ascunzatoarea noastra...iar o chestie tare...era ca ne aduceam haine de acasa tricorui,hanorace etc..si le puneam in flori sau in remorca dupa masini sa aiba impresia cel care se pusase ca noi suntem in locurile unde se vedeau acele haine in timp ce se duce acolo unde vedea haine noi fugeam repede si ne scuipam.......a fost frumos....Seara ne strangeam o groaza de copii pe strada....Intr-un timp eram foarte...''obsedati''dupa ascunselea....dar....dupa ceva vreme am inceput sa ne mai jucam si adevar sau provocare,venim si suntem,flori fete sau baiaeti..etc...cu toate ca se puneau niste ghicitori si provocari  superbe...sau plimbatul cu bicileta sau rolele....dupa ce ne plictiseam de biciclete le aruncam la poarta in ront sau le rezimam de gard de pomi,de stalpi etc...dar o data...cand o fata  sa pus la ascunselea a numarat etc apoi a plecat in cautarea noastra cad a vazuto pe andreea sa fuga repede sa o ''scuipe''sa impiedicat de o bicicleta aruncata in ront...si a cazut peste ea,nu sa lovit a inceput si ea sa rada dar a fost chiar tare.
Trisatul.....uneori...mai trisam... adica...spuneam ca nu avem voie in curte dar noi ne duceam pana in gradina...iar''saracul copil''care era pus ne cauta...intruna si nu ne gasea ce se intampla dupaia nu mai conteaza trecem peste .Iar un fel de trisat era acel cand de exemplu doua persoane se ascundeau dupa o masina si in fata la acea masina care erau ascunse mai era una parcata sau in apropiere de flori,maturi ceva...cand cel care se pusase si ne vazuse dupa acea masina noi fugeam dupa o alta masina sau in alta parte...cand persoana care era pusa se intorcea sa fuga sa ne ''scuipe''noi fugeam in alta parte....etc incepeam sa zbieram"ai spart oalele si ai mancat sarmalele''...
Si la tara...era o atmosfera incinsa... multi copii...multa galgie,veselie.... etc.Totul a fost  frumos...pana cand....in luna august...sa cam schimbat ceva brusc intre noi si 2 persoane......trecem peste chestia de la care sa inceput cearta ...dar o parte din vina o avem si noi...dar acum unii ''regretam'' putin alti nici nu vor sa mai auda despre persoanele acelea.......dar asta e ... .
A fost frumos si va mai fi ..... . Nu stiu daca intelgeti ceva din ce v-am scris...dar cand ma apuc sa povestesc....ma opresc cam greu... :D.

O parte frumoasa a fost atunci cand am mers la balci la Orbeasca.
Acolo a fost tot la fel mare veselie,ne-am intalnit cu catvia prietenii si am plecat la balci,acolo ne-am intalnit cu mai multe persoane pe unele le cunosteam pe unele nu,dar ne-am cunoscut si ne intelegeam bine.Pana am ajuns noi la balci,pana am vorbit etc se inserase,lume era cu gramada era mare aglomeratie.Noi am mers si ne-am dat in "valurile marii' o tiribomba numita asa in care era foarte tare ca era noapte si se vedea frumos de la inaltime multe luminite.Ne-am dat de cateva ori apoi am mers la masinutele tamponate si acolo a fost frumos dar tot la fel multa aglomeratie si multi baietii enervanti care intrau ispre in noi.
Apoi dupa ce ne-am saturat de dat in toate chestiile ne-am gandit si noi sa mergem acasa bineinteles ca am ajuns pe la 12-30,1 cred in fine nu a contat asta.
A fost mult mai frumos la balciul de la Orbeasca decat la cel care a fost in Alexandria,in Alexandria nu prea a fost lume si nu a fost ca in alti anii.Dar la Orbeasca mi-sa parut mai frumos.
Si tot la tara cu prietenii intr-o zi ne plictisisem si ne-am hotarat sa dam o tura pe la padure.Am pornit la drum am iesit pe un dig unde am mers mult pana la padure,dar in drumul nostru am trecut pe langa o crescatorie de struti si am dat o tura si pana acolo.Apoi pe langa aceasta crescatorie erau niste cladirii daramate,unde ne-am oprit sa ne facem cateva poze,am intrat inauntru  si au inceput baietii cu glume si alte chestii in fine ne-am distrat.Apoi ne-am continuat drumul spre padure unde dupa ceva timp am ajuns.Acolo am mers cu circul,am pe la un capat al padurii si am iesit prin alta parte,ce sa zic in padure am pierdut nitel timp ca ne-a luat cam mult sa radem si sa face glume,poze etc.
Apoi ne-am hotarat si noi sa plecam era 16-30,mergeam,mergeam ne mai opream in fine... . Dupa ceva vreme ne-am dat seama ca am gresit drumul ne-am intors inapoi pe o alta alee.Pana la urma am gasit pe unde sa iesim si am iesit din padure dar prin alta parte se facuse 17-15.Apoi am luat-o la pas spre casa...mergeam,mergeam si incepuse sa se insereze cat de cat afara.Pe la 18-30 am ajuns acasa la tara la un prieten si la mine ca stam pe aceasi strada.Cand am ajuns acasa ne-au luat un pic mamaiele la intrebari...am gasit noi si raspunsurii :)).Asa....apoi ne-am strans si am plecat la Alexandria,am ajuns ne-am dus fiecare acasa am mancat ne-am schimbat etc.Dupa aia am iesit la poarta,eram foarte obositi si am povestit si am ras de ce ne aminteam.A fost si atunci o zi frumoasa,dar au fost altele mult mai frumoase.
Vacanta a fost frumoasa si distractiva,dar timpul nu-l mai putem da inapoi asta e.
Am scris foarte putin din cateva intamplarii petrecute in vacanta de vara,poate ca voi mai scrie cand o sa am timp.Dar aceasta vacanta cu siguranta nu o voi uita,mi-a placut foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu